Yolculuğunuzdan mikropları uzaklaştırın !! Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülkeye göre bazı hastalıklara karşı seyahat aşıları yaptırmanız gerekebilir. Aşı sonrası bağışıklanma zaman alan bir süreç olduğundan ve aşı ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için seyahatinizden en az 4 hafta önce Aile Hekiminize veya * Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne danışabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından seyahat aşılaması önerilen hastalıklar şunlardır: Sarı Humma : …
DevamıYaz Hastalıkları
Yaz ayları eğlence ve dinlenmek için harika fırsatlar sunsada yaz hastalıkları ve yaralanmaların da arttığı bir dönemdir. Yaz aylarında dışarıda ve suda geçirilen zaman artmakla birlikte yaz hastalıkları, yaralanmalar, spor yaparken incinme ve sakatlanmalar, güneş yanıkları, susuz kalma (dehidratasyon), astım atakları ve allejik kişilerde şikayetlerin artması, böcek sokmaları gibi sorunlar tatil keyfimizi kaçırmaktadır. Bu yazımızda en sık rastlanan bu sorunları …
DevamıYaz Tatili
Isınan havayla birlikte artık parklar, bahçeler ve sahiller çocuk sesleriyle canlandı. Açık havada vakit geçirmek özellikle çocuklar için güneşli yaz günlerinde alınabilecek önlemleri de beraberinde getirmekte. Yaz tatili döneminde güneş ışınlarının yer küremize en dik vurduğu yaz günlerinde sıvı tüketiminden temizliğe, kıyafet seçiminden yiyeceklerimize kadar birçok konu çocuklar için tehlike oluşturabilir. Çocukların yaz aylarını sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için öneriler; …
DevamıGüneş Koruma Faktörü Ne Demek?
Güneş kremleri kutularının üzerinde bulunan SPF ibaresi “Güneş Koruma Faktörü” olarak bilinmektedir. Bu değer güneşin zararlı ışınlarına karşı güneş altında geçirebileceğimiz zamanı uzatır ve koruma sağlar. 10, 15, 30, 50 gibi rakamlar ile ifade edilir. Kişinin yaklaşık 15 kat daha fazla güneş ışığına maruz kalabilmesine izin verir. Üzerinde SPF 15 yazan bir güneş kremi %93 UV-B ışınlarını filtrelerken, SPF 30 …
DevamıGüneşli Yaz Günlerinde Keyfiniz Kaçmasın
Güneş, yaşam döngüsünü oluşturan 4 temel unsurdan biridir. Ekinlerin büyümesi, canlıların varlığını sürdürebilmesi için olmazsa olmazdır. Ancak, sayısız yararlarına karşın güneş ışınlarına korunmasız olarak uzun süreli veya aşırı maruz kalma güneş çarpmalarına, güneş yanıklarına, derinin alt tabakalarındaki elastin ve kollojen liflerin yapısını bozarak cildin erken yaşlanmasına, esnekliğinin azalmasına, kırılgan ve kolay etkilenmesine hatta deride kalınlaşmaya ve melanom tipi cilt kanserlerinin …
Devamı