4 Aralık 2024

Doğal ve Organik Beslenme Sağlıklıdır

bebe-biskuvisiHamilelikte bebeğin tek besin kaynağı sizsiniz. Bu nedenle, hamilelikte sağlıklı beslenme çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dengeli, çeşitli ve organik beslenmek çok önemlidir. Özel durumlar gerektiren hamilelikler dışında beslenmenizi programlamaya veya iki kişlik yemenize gerek yoktur. Sadece doğal ve taze, organik üretilmiş ürünleri tercih etmeniz yeterlidir. Hamilelik döneminde üç ana ve üç ara öğün olmak üzere sağlıklı, taze ve organik yiyecekleri bol bol tüketmenizde fayda vardır.

Bebek doğduktan sonra ilk 6 ay anne sütü ile beslemek yeterlidir. Günümüzde çalışan annelerin bebeğini kendi sütlerini pompa yardımı veya el ile sağarak biberonla beslemeleri artık mümkün. Anne sütü sterildir ve 24 saat steril kaplarda buzdolabinda saklanabilir. Emmeyen veya sütü olmayan annelerin telaşlanmasına, üzülmesine gerek yok. Bebeğinizin anne sütü yerine geçen hazır mama, organik bebek bisküvisi ile de sağlıklı beslenme ihtiyacını karşılamanız mümkün. Bu durum prematüre bebekler için dahi geçerlidir. Ancak prematüre bebekleri sık beslemek gereklidir. Aç olsalar bile daha çok uyumaya meğillidirler. Her üç saatte bir beslenmelerinde fayda vardır.

Bebek altı aylık olduktan sonra katı besinlere geçiş başlar. Katı besinlere geçişte sağlıklı, dengeli ve organik ürünlerle besleme bebeğin ayına uygun olacak şekilde yoğurt, sebze ve meyva püreleri, organik bebek bisküvisi ile başlayarak yapılmalıdır. Yiyeceklerin tadlarını teker teker tanımaları için ayrı ayrı sunmak daha sonra karışım halinde tattırmak iyi sonuç almanızı sağlar. Mercimek ezmesi, makarna, pirinç, yağzız kuzu kıyma ile yapılmiş et yemekleri gibi taneneli yiyeceklere 9. ayda başlamak gerekir. Katı besinlere geçişte bebeğinize su içme alışkanlığı kazandırmanız önem taşımaktadır. Yemek arasında su vermeyi ihmal etmeyiniz.

Atıştırmalıklar çocukluk döneminde anneleri en çok zorlayan yiyeceklerdir. Hamilelik hatta emzirme döneminde sizin ve büyüyen bebeğinizin ihtiyacına göre sağlıklı atıştırmalık seçimi önemlidir. Özellikle beyaz şeker, glikoz şurubu, trans yağlar, katkı maddeleri, kimyasal koruyucular, GDO’lu ham maddeler içeren bisküviler, kekler gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Hem kendiniz hem de çocuğunuz için şeker yerine örneğin doğal bir madde olan pekmez ile üretilmiş organik bebek bisküvisi tercih etmeniz, çocuğunuza yine nerede ve ne şartlarda üretildiği belli olmayan, açıkta satılan ürünler yerine organik çocuk bisküvisi vermeyi tercih etmeniz daha faydalıdır.

Bunu Gördünüz mü?

Bebeğim Ne Kadar Süt İçmeli ve Katı Besin Yemeli?

Bebeğim ne kadar süt içmeli ve katı bebek yiyeceklerinden “ne kadar yemeli?” sorusu her annenin …