24 Nisan 2025

Kötü Evlilik Belirtileri

kotu-evlilikBenim evliliğim kötü evlilik değildir diyorsanız tebrikler! Fakat sorunların varlığını hissediyor ama isimlendiremiyorsanız işte size kötü giden bir evliliğin belirtileri.

Çocuklar evin salonundaki halının üzerinde neşeyle oyun oynuyorlar ve siz de yanlarında onların keyifli oyunlarını izleyerek televizyon izliyorsunuz. Ya da güneşli ılık bir günde, akşam üzeri çocuk parkında neşeli çığlıklar atan çocuklarınızın oyununu izliyorsunuz yalnızsınız ya da yanınızda oturan bir kişiyle sohbet ediyorsunuz. Birden evin kapısı açılıyor ve içeriye eşiniz giriyor ya da parkta karşınızda bir adam beliriyor. Başınızı bile kaldırmadan hatta yerinizden kalkmadan “ Yine geç kaldın. Bahanen ne bu sefer?” diyorsunuz.

Aman tanrım! Belki de kötü bir gün geçirdiniz ya da keyfinizi kaçıran bir haber aldınız fakat hatırlatmak isteriz ki, özel hayatınızda veya toplum içinde asla böyle konuşulmamalı.

Kötü bir evlilik kendini belli etmeye başladıktan sonra önlem almak daha da kötüleşmesini hatta boşanma ile sonuçlanmasını önleyebilir. Bunun için farkındalık gerekir.

Kötü giden bir evliliğin belirtileri;

  1. Kaba davranmak: Hiç kimse haftanın 7 günü ve günün 24 saati kibar olmaz. Fakat kaba davranmak özellikle belli bir süreyi aşkın bir zamandır bunu yapıyor olmak problem olduğunun göstergesidir. Kabalık genellikle herhangi bir seyden dolayı kırgınlık veya kızgınlık sonucu olabilir. Kabalık karşındakini fiziksel olmayan yolla yaralamak ve kibar olmayarak onu değerli bulmadığınızı göstermek için müracat edilen ve dozu gittikçe artan çok yanlış bir davranıştır.

  2. Çocukların önünde saygısız davranış sergilemek: Bazen etrafta kimsecikler yok iken kibirli ve saygısızca davranılabilinmekte ki, bu durumda yalnızca kendinizi yaralarsınız. Eğer etrafınızda çocuklarınız var iken bunu yapıyorsanız sadece kendinizi yaralamakla kalmaz çocuklarınızı da yaralar onlara zarar verirsiniz. “Atlar tepişir arada eşekler ezilir” ata sözümüz bu durumu çok güzel ifade etmektedir.

  3. Birlikte zaman geçirmekten hoşlanmamak: Özellikle çocuk oldukdan sonra onların bakımlarıyla uğraşmak, ev işleri hele bir de çalışıyorsanız şöyle eşinzle baş başa kalma fırsatı bulamadığından yakınan çiftlerden değil misiniz? O zaman sorun var demektir. Her ne kadar zaman bulamasanız da eşinizle bira kafa dinlemek, eğlenmek için zaman ayırmayı ihmal etmemelisiniz. Buna ihtiyaç duymuyorsanız sorun var demektir.

  4. Tartışmak yerine kavga etmek: Eğer her fikir ayrılığına bağlı tartışma kavgaya dönüyorsa birbiriniz ile olan iletişim tarzı üzerinde düşünmenizi gerektiren diğer bir belirti. Tartışmayı kavgaya ya da savaşa çevirip bağırıp çağırmak sorunlu bir evlilik durumuna işarettir.

Bunu Gördünüz mü?

Öfke Terapisi ve İkili İlişkilerde Öfke

Eğer çiftler arasında öfke dolu çatışmalar yaşanıyor ve bu tartışmaların sıklığı artıyor ise çiftin bu …