4 Aralık 2024

Anahtar Kelime Arşivi

Diş Sağlığı Hakkında Bilinmeyenler

Sağlıksız diş ve diş eti, sadece ağız bölgesinde sorunlara yol açmaz. Yapılan araştırmalara göre, diş sağlığı ile vücudumuzdaki bazı hastalıkların arasında birtakım ilişkiler bulunuyor. Kalp damar hastalıkları, diyabet, mide rahatsızlıkları hatta erken doğuma kadar birçok hastalık sağlıksız diş ve ağız olan kişilerde görülme olasılığı yüksektir. Diş ve diş eti rahatsızlıklarının neden olduğu hastalıklardan korunmak için günde birkaç dakika diş fırçalamaya …

Devamı

Bebeklerde Diş Çıkarma Zamanları

Bebeğiniz 6. ayında huysuzlanmaya hatta sinirli olmaya başlaması her hangi bir sağlık problemi yoksa diş çıkarma dönemine girdiğinin göstergesidir. Diş çıkarma dönemi bebeğiniz için zorlu bir dönem olabilir. Her ne kadar bu dönem sizin için de zor olasa da heyecan vericidir. Diş Çıkartma Belirtileri; Diş çıkaran bebekte salya artar Diş çıkacak olan bölge kabarır Diş çıkacak olan bölge kızarır Bebeğin …

Devamı

Ağız Kokusu (Halitozis)

Ağız kokusu insan ilişkilerinde kişiyi negatif yönde etkileyen en önemli sebeplerden biridir. Halitozis yani ağız kokusu; genellikle ağızda ,dişlerde veya midede bulunan bir sorunun habercisidir ve yaşadığımız sosyal ortamda modern insana yakışmayan rahatsız edici bir durumdur. Erişkinler veya küçüklerin, yaşamlarında mutlaka ağız kokusundan şikayetçi oldukları zamanlar olmuştur. Bazılarının ise, bu durumdan şikâyeti kroniktir. Toplumun %30 unun ağız kokusu ile karşı …

Devamı

Hamilelikte Diş Sağlığı

Hamilelik döneminde “bebeğin annenin dişlerinden kalsiyum çektiği ve her hamilelikte annenin bir dişini kaybedeceği” inanışı yanlıştır. Ancak hamilelik döneminde anne adaylarının östrojen ve progestron denen hormon düzeylerinin artması ağız ve diş sağlığında bazı değişikliklere neden olur. Bu nedenle dişler üzerinde plak denilen birikimler bu dönemde artar. Bu plaklar diş üzerinde kalırsa dişeti iltihabına, çürüklere neden olur. Anne adaylarının hamileliğin ilk …

Devamı