Halk arasında “saçkıran” ya da “kılkıran” olarak bilinir. Tıbbi adı Alopesia areata’dır. Vücutta saçlı deri, sakal, kaş, kirpikler ve diğer vücut bölgelerinde nedeni ve ne zaman tekrarlanacağı bilinmeyen bir tür saç dökülmesidir. Genellikle yaygın olarak kabul gören genetik yatkınlık olan kişilerde otoimmün bir durumdur. Genellikle saçlı kafa derisini etkileyen ancak herhangi bir tüylü bir bölgeyi de aynı anda etkilyebilir. Bütün …
DevamıKalp ve Damar Sağlığı Hakkındaki Doğru Bilinen Yalnışlar
Hep söylenen sağlıklı ve dengeli beslenmek, hareketli kalmak, sigara kullanmamak, alkol tüketimini azaltmak kalp ve damar sağlığı açısından çok önemlidir. Evet, bu söylemler çok doğrudur. Bazı alışkanlıklar daha çocukken kazanılır ve ömür boyu sürdürülebilir. Diyelim ki böyle bir alışkanlık geliştiremediniz, bir ömür geliştiremeyeceğiniz anlamına gelmez. Nereden başlanırsa kardır. Bu tür alışkanlıkların edinilmesi ve sürekliliğinin sağlanması kolay olmayabilir ancak imkansız değildir. …
DevamıMutfağımızdaki Doğal Antibiyotikler
Hastalandığımızda hemen ilaçlara sarılıyoruz. Özellikle de hemen antibiyotik almayı çok seviyoruz! Türkiye, gereksiz antibiyotik kullanımında Avrupa birincisi. Doğal antibiyotikler ile tedavi, grip veya nezle olduğunuzda daha etkilidir ve üstelikte de yan etkisi yok! İşte size mutfağımızdaki doğal antibiyotik etkisi göstererek bağışıklık sistemini kuvvetlendiren besinler; Kefir Kefir, hele de mikropların kol gezdiği sonbahar ve soğuk kış günlerinde vücut direncini artırmada birebir. …
DevamıDişim Ağrıyor Ne Yapmalıyım?
Diş sağlığı için zararlı olarak bilinen şekerli besinler, şekerlemeler, tatlılar vs diş üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen maddelerdir. Bisküvi, şeker, çukulata, kola gibi her an elimizin altında olan bu gıda maddeleri dişlerin üzerine yapışıp kalan ve asit oluşturan maddelerdir. Günümüzde diş çürüğü oluşumunun da başlıca nedenleridir. Bunları belirli bir düzen içinde tüketmek diş ağrılarına temel teşkil eden diş çürüklerinin önlenmesi …
Devamı