Çocuğunuz okul çağı yaşında ise onunla ilgili önemli noktaları bilmelisiniz. Onunla ilgili bu noktaları bilmeniz onu daha iyi anlamanıza ve onun da kendini anlaşıldığını hissetmesine etkili olur. Anlaşıldığını hisseden her birey uyumlu davranışlar içine girmeye daha meyillidir. Okul çağı çocuğu artık şevkat ve özen dolu kreş ortamından rekabet ve başarının hakim olduğu bir ortama geçiş yapmıştır. Bu durum artık tam …
DevamıÇocuklarda Öfke ve Kontrolü
Çoğu zaman öfke bize ait bir duygu olduğu düşünülsede çocuklarda daha yoğundur ve bunu yaşamak, yaşayan kişiye maruz kalmak pek çok kişiyi olduğu gibi çocukları da ürkütür. Öfkenin çevreye etkisi oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Özellikle çocuklar bu duyguyu sıklıkla yaşanabilmektedir. Çocuklarda öfke ile başa çıkmanın yolları nelerdir? Çocuklarda öfke; Çocuklar kendi varlıklarını etrafındakilere gösterebilmek için öfke kontrolünü daha zor sağlarlar. …
DevamıTırnak Yeme Alışkanlığı Psikolojik bir Hastalığın Habercisi mi?
Toplum arasında tırnak yeme alışkanlığı sadece görüntüsel olarak kötü düşünülmemekte aynı zamanda aşağılanma, duygusal acı çekme ve sosyalleşmede bozulmalara neden olabilecek hoş olmayan bir alışkanlık olarak düşünülür. Tırnak yeme (onychophagia-onikofaji) ağızın yeme, içme ve konuşma amacı dışında kullanımı; diş gıcırdatma, parmak emme, kalem çiğneme gibi kategorilendirilen alışkanlıklar gibi bir parafonksiyonel alışkanlıktır. Tırnak yeme çocukluk çağında başlar ergenlikte artar ve yaş …
DevamıDisleksi – Öğrenme Bozukluğu
Disleksi; Okuma Bozukluğu olarak Öğrenme Bozuklukları içinde tanımlanır. Diğer öğrenme bozuklukları; Matematik Bozukluğu ve Yazılı Anlatım Bozukluğu’dur. Disleksi; en sık görülen tip olduğu için öğrenme bozukluğunun tanımlanmasında dünyada genel olarak kullanılan bir terim haline gelmiştir. Ülkemizde öğrenme bozukluğu yerine Disleksi teriminin kullanılmasının ayrı bir önemi vardır. Çünkü hem eğitimciler hem de anne babalar tarafından “Öğrenme Bozukluğu” ifadesi sıklıkla “Zeka Geriliği” …
Devamı