4 Aralık 2024

Anahtar Kelime Arşivi

Bebeklerde Diş Çıkarma Zamanları

Bebeğiniz 6. ayında huysuzlanmaya hatta sinirli olmaya başlaması her hangi bir sağlık problemi yoksa diş çıkarma dönemine girdiğinin göstergesidir. Diş çıkarma dönemi bebeğiniz için zorlu bir dönem olabilir. Her ne kadar bu dönem sizin için de zor olasa da heyecan vericidir. Diş Çıkartma Belirtileri; Diş çıkaran bebekte salya artar Diş çıkacak olan bölge kabarır Diş çıkacak olan bölge kızarır Bebeğin …

Devamı

Yeni Doğan Bebeklerde Ortak Hastalıklar

Anne olmak büyük sorumluluk üstelik de meşakkatli. Bebeğinizde normal olmayan durumu fark etmek içgüdüsel duyarlılığa bağlı olmakla birlikte bebeğinizin olabilecek sağlık sorunlarına karşı bilgilenmek, hazırlıklı olmak zamanında karar almanızda yardımcı olacaktır. Bu yazımızda yeni doğan bebeklerde ortak hastalıklar konusuna değinmek istiyoruz. Kolik; Kolik genellikle bebeklerde iki haftalık oldukdan sonra başlayıp üçüncü ayın sonuna doğru sona erer. Tipik özelliği akşam saatlerinde …

Devamı

Ateş Nedir ve Ne Zaman Normal Değildir?

Ateş kendi başına bir hastalık değildir. Ateş bir semptom yani belirtidir. Hemen hemen bütün bebekler elbet bir gün ateşleneceklerdir. Ateşi olmak vücut ısısnın normalden yüksek olması demektir ki, vücudun savaştığını gösterir. Vücut ısısnın normal olması demek derecenin 36,5 ⁰C civarıdır. Bebeklerde önemli olan vücut ısısının ne zaman düşük ne zaman yüksek olduğunun bilinmesidir. Örneğin bebeğiniz grip olmuş bir çocuk veya …

Devamı

Ateşi Var Ne Yapmalıyım?

Ateşin çıkması vücut ısısının normalden yüksek olması durumudur. Ateş aynı zamanda vücudumza giren bakteri, virus ve toksin gibi yabancı maddelere karşı bağışıklık sistemimizin verdiği tepki, cevaptır. Çocuklarda ateş kontrolü çok önemlidir. Çocukların ateş kontrol sistemleri tam gelişmediğinden ateş yükselmesi çok hızlı olur. Vücut ısısı 36.5 – 37.5 C arasında normal sayılır. Çocuğunuzun her ateşi olduğunda aceleci davranıp panik halinde ateşini …

Devamı