12 Ekim 2024

Anahtar Kelime Arşivi

Yeni Doğan Bebeğin Gözleri Neden Yapışkandır?

Yeni doğan çoğu bebekte gelişen sulu ve yapışkan gözler onlar için oldukça normal bir durumdur. Yeni doğan bebeğin gözlerinin köşesinde sarımsı yapışkan çapak benzeri maddenin varlığı özellikle uyku sonrasında onları huzursuz eder. Yeni doğanın burnu ile gözlerinin köşesinde yer alan göz yaşı pınarı dardır. Bundan dolayı göz yaşı ile kolaylıkla tıkanabilir ve gözlerinin köşesinin sulu olmasına, göz yaşı kuruduğunda ise …

Devamı

Arpacık Enfeksiyonu

Staphylococus aureus bakterisinin neden olduğu göz kapağında gelişen bir göz hastalığıdır. Arpacık enfeksiyonu, göz kapağının dışında veya içinde görülür. Hastalık, aniden, 1-2 gün içerisinde oluşur ve gözde batma, göz kapağında gerilmelerle beraber kendini gösterir. Başta bir nokta halinde gelişen arpacık, 1-2 gün içinde iltihaplı ve ağrılı püstül şeklinde seyreder. Arpacıklı gözün ovuşturulması enfeksiyonun yayılmasına neden olur. Arpacık enfeksiyonu sıklıkla, kuru …

Devamı

Kuru Göz Sendromu

“Kuru göz sendromu” tibbi adı Sjögren’s Sendromu, göz yaşı üretiminin azalması ile karakterize bir durumdur. Hastada rahatsızlık, kırgınlık verici ve göze yabancı cisim batması hissi uyandırır. Yaşlılık, çok çok uzun süre bilgisayarla meşgul olmak  ve çevresel faktörler kuru göz sendromuna neden olur. Ayrıca, doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda, Antihistamin tedavisi gören, beta bloker kullanan hastalarda görülebilir. “Kuru Göz Sendromu” için …

Devamı

Bakteriyal Konjuktivit

Akut bakterial konjuktivit, bol miktarda iltihaplı akıntı, hafif veya orta şiddet de ağrı ile birlikte cisim batması hissi ve azalan görüş ile karakterize bir göz hastalığıdır. Ayrıca gözde kızarma ile birlikte yabancı madde varlığı hissi diğer belitileridir. Bakteriyal konjuktivit yalnızca GÖZ DOKTORU tarafından teşhis edilip yine doktor tarafından reçetelenmiş ilaçlar ile tedavi edilebilir. Uyarı: Belirtilerin kötüleşmesi İlaç kullanmayı takiben iyileşme …

Devamı

Alerjik Konjuktivit

Alerjik konjuktivit pollen veya diğer alerjenlerin sebep olduğu genelde her iki gözde gelişen bir durumdur. Bazı hastalarda tek bir gözün alerjen ile teması sonucunda ilgili gözün alerjene karşı tepkisi olarak da gelişir.Genel olarak gözde kızarıklık ve kaşıntı şikayeti vardır. Bu belirtileri takiben göz yaşı ve yanma hissi gelişir fakat bu belirtiler tetikleyici allerjen ile olan temasın ortadan kalkması ile birlikte …

Devamı

Göz ve Kulak İlaçları Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Göz ve kulak vücudumuzun dünyaya açılan penceresidir. Görür, duyar dolayısıyla anlar ve hissederiz. Genel sağlığımızı korumak ne kadar önemli ise göz ve kulak sağlığımız için ayrı özen göstermeliyiz. Göz ve kulak hastalıklarına maruz kaldıımızda ise doktorumuzun önerilerine uymak ve yine doktorumuzun reçetelediği ilaçları kullanmalıyız. Ancak, göz ve kulak ilaçları kullanırken dikkat edilmesi, önlem alınması gereklidir.  Göz ve Kulak Damlaları kullanırken …

Devamı